Begeleid wonen

Op Helianhus Zathe bieden we aan 11 mensen met een verstandelijke beperking die niet in staat zijn zelfstandig te wonen een aangename, landelijke en rustige woonplek. Iedere bewoner heeft in de boerderij zijn/haar eigen woon/slaapkamer met aangrenzende badkamer. Een eigen rustige, veilige plek waar je alleen tv kunt kijken, een hobby uit kunnen oefenen of gewoon even lekker alleen zijn. Verder zijn er diverse gezamenlijke ruimtes voor koken, ontmoetingen en gezamenlijke activiteiten. Rondom de boerderij is een beschut erf met veel privacy, een moestuin en boerderijdieren.

Als je op onze woonlocatie woont, ondersteunen we je met een klein team van deskundige medewerkers. We bieden een beschutte, veilige en vertrouwde woonplek waar structuur wordt geboden door middel van een duidelijke dagindeling, vaste leefregels en afspraken.

Er is altijd een begeleider in de buurt om je te ondersteunen als je dat nodig hebt. Hierbij staat vraaggericht werken voorop om de ondersteuning precies aan te laten aansluiten bij je behoeften. Deze begeleidingsvragen worden samen vastgelegd in een persoonlijk Woon/Leef Plan. Dit plan wordt regelmatig besproken en getoetst.

We hebben op dit moment geen lege plekken maar je kan je wel aanmelden voor onze wachtlijst. De instroomleeftijd is vanaf 18 tot 32 jaar. Langdurig wonen is ons uitgangspunt.

Mocht je na het bezoeken van deze site vragen hebben of de locatie zelf eens willen bekijken, dan horen wij dat graag. Wij hechten aan persoonlijk contact. Bel of mail ons gerust voor een afspraak en we nemen graag de tijd om met je kennis te maken.

Neem contact op