Werk- & dagbesteding

Op Helianthus Zathe bieden we in een sfeervolle, veilige en overzichtelijke omgeving van maandag t/m vrijdag werk- en dagbesteding.

Wij ondersteunen bij het realiseren van persoonlijke doelen, bij het werken aan
eigen mogelijkheden en bij het vinden van passende werkzaamheden. Plezier in het werk en genieten van de dieren en natuur staan bij ons voorop.

Bij Helianthus Zathe kun je veel verschillende activiteiten doen, waardoor je kan ontdekken wat jou ligt. Je krijgt alle ruimte om verschillende werkzaamheden uit te proberen en je daarin al doende te ontwikkelen. Deze ontwikkelingen leggen we samen vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Ons aabod

Houtwerkplaats

In onze houtschuur maken we de mooiste producten van hout in combinatie met andere materialen. We  maken bijv. voederhuisjes, vogelhuisjes, banken etc. Hebben we het product niet wat u zoekt? Laat het ons weten. In overleg is er veel mogelijk.

Creatief atelier 

In ons creatief atelier worden prachtige producten gemaakt voor de verkoop. De deelnemers zetten hun creatieve en artistieke vaardigheden met liefde in.  We werken met een breed aanbod van materialen en technieken. Met aandacht voor duurzaamheid en hergebruik. Daarbij werken we graag samen. Zo kan een ieder op zijn haar manier deelnemen en onderdeel zijn van het proces om tot een mooi product te komen. 

Zeepmakerij

In onze zeepmakerij maken we allerlei zeepproducten in diverse vormen, met verschillende geuren en kleuren. We werken met gietzeep. Deze zeep kan onderhevig zijn aan bepaalde omstandigheden, zoals (zon-)licht en lucht, waardoor u in onze winkel een wat beperkter assortiment aantreft.  Op aanvraag kunnen wij verschillende producten op korte termijn produceren. Bijv. slingers, taartjes, bedankzeepjes voor een bruiloft, zeepjes voor Gender Reveal etc. Als u interesse heeft in onze zeepproducten, pakketjes, presentjes en bedankjes neem dan even contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Kaarsenmakerij

Bij Helianthus Zathe maken we in onze eigen kaarsenmakerij op ambachtelijke wijze kaarsen. Ons aanbod bestaat uit diverse soorten kaarsen in verschillende maten, vormen en kleuren voor binnen en buiten. Hierbij proberen wij in te spelen op de seizoenen en actuele trends. Ook maken we op bestelling kaarsen met persoonlijke teksten of afbeeldingen. We gebruiken bij het produceren van onze kaarsen alleen plantaardige grondstoffen van hoge kwaliteit en kunnen hierdoor lange branduren garanderen.

Relatiegeschenken

Wilt u indruk maken op uw relaties en klanten met een origineel geschenk en bent u op zoek naar kleine aantallen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Voor diverse bedrijven hebben we al een origineel relatiegeschenk gemaakt. We maken deze producten met aandacht en zorgen voor een passende verpakking, zodat het een feestje is om weg te geven en te krijgen.

Verzorging van Dieren en Erf

We hebben verschillende dieren die we verzorgen. We kweken zonnebloemen en onderhouden samen de moestuin en het erf. Daarnaast zijn we zijn regelmatig aan het verbouwen en opknappen en doen we tuinonderhoud in het dorp.

 

Naast de vele werkzaamheden buiten op het erf hebben we ook een breed aanbod van creatieve werkzaamheden. In ons zeepmakerij, kaarsenmakerij en houtwerkplaats maken we allemaal bijzondere producten. Al deze producten worden verkocht in onze cadeauwinkel 'Nijsgjirrich' met Koffie&Thee Schenkerij bij ons op het erf. 

Kortom, er is bij ons van alles mogelijk op meerdere locaties op diverse niveau's, zie ook onze verschillende mogelijkheden. Je kan in een klein groepje werken of alleen. Zowel binnen als buiten.

Mocht je na het bezoeken van deze site vragen hebben of de locatie zelf eens willen bekijken, dan horen wij graag van je! Bel of mail ons gerust voor een afspraak en we nemen graag de tijd om met je kennis te maken.

Neem contact op