Over Helianthus Zathe

Zorgboerderij Helianthus Zathe is opgezet door Cor en Kerstin. Na de geboorte van hun oudste zoon Matthys kwamen ze al snel met de gezondheidszorg in aanraking. Matthys bleek na een slechte start een ontwikkeling achterstand te hebben. Deze achterstand heeft hij niet meer ingehaald. Matthys bleek een verstandelijke beperking te hebben, schildklierproblemen en kreeg de diagnose PDD-NOS.

Kerstin heeft vanaf haar 19e altijd bij grote instellingen gewerkt. Eerst als activiteiten begeleider en later als leidinggevende dagbesteding. Hier ervaarde ze wat wél en minder goed liep bij een grote organisatie. Kerstin zag al snel het nut in van kleinschalige zorgprojecten. Korte lijnen en persoonlijk contact spraken haar aan. Dit is dan ook de reden waarom Kerstin in 2009 zelf met een dagbesteding project is gestart. Het project breide snel uit maar is nog steeds kleinschalig te noemen. Inmiddels werken er een vier begeleiders bij de dagbesteding. In 2019 is het onderdeel onderdeel begeleid wonen fasegewijs opgezet. Matthys en nog 10 andere bewoners hebben hier inmiddels een fijne woonplek. Bij het onderdeel wonen werken inmiddels een zeven begeleiders. 

Visie & Missie

Helianthus is de Grieks/Latijnse naam voor zonnebloem. Als geen andere bloem straalt de zonnebloem kleur, warmte en uitbundigheid uit. De zonnebloem staat voor ons symbool voor opgewektheid, kleur, warmte en groeikracht. De kleur en vorm bezitten een duidelijke  positieve uitstraling en verwijzen naar vitaliteit, groeikracht, sterkte en gezondheid. Dit is wat wij ook uit willen dragen.

Wij geloven dat ieder mens zijn of haar kwaliteiten heeft en altijd kan groeien en sterker worden.

Wij willen bij Helianthus Zathe graag onze kwaliteiten en positiviteit inzetten om mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke doelen op het gebied van werk/dagbesteding. Bij het werken aan eigen mogelijkheden en bij het vinden van passende werkzaamheden. Hierbij vinden wij plezier in het werken en genieten van de dieren en de natuur erg belangrijk.

Bij Helianthus Zathe willen wij dat onze bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en zich verder kunnen ontwikkelen, in een sociale en veilige omgeving waar 24 uur per dag zorg voor hen is. Wij willen graag onze kwaliteiten en positiviteit inzetten om mensen een leefomgeving aan te bieden die warmte en gezelligheid uitstraalt, waar het fijn is om te wonen en op bezoek te komen. Wij willen samen met de bewoners kansen creëren om deel te nemen aan de samenleving, waar ze zichzelf mogen zijn en kunnen ontwikkelen.